De praktijk

De therapeut

Mijn naam is Amy Hoogendoorn. Als psychotherapeut help ik mensen met uiteenlopende problematieken om zichzelf beter te leren kennen en te begrijpen. Dit door samen met de persoon gevoelens en gedachten te onderzoeken, deze serieus te leren nemen en te ontdekken wat men wil en kan.

Op deze manier ontstaat er ruimte om hardnekkige en vaak lang bestaande patronen te doorbreken. Als therapeut ondersteun en begeleid ik dit proces, maar als cliënt ga je zelf actief aan de slag en ontdekt je wat er mogelijk is.

Opleiding en werkervaring

In 2004 heb ik mijn opleiding Klinische psychologie aan de Radboud Universiteit afgerond en heb ik ruim 12 jaar in de forensische psychiatrie gewerkt. Na het afronden van de opleiding tot GZ-psycholoog en psychotherapeut heb ik een aantal jaar in de ambulante verslavingszorg gewerkt. De afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest binnen een kleinere ggz-instelling met een grote diversiteit aan klachten. Daar heb ik met name gemerkt dat de kleinschaligheid voor mij bijdraagt aan een prettige werksfeer en het kunnen werken vanuit het hart met een gedeelde visie op geestelijke gezondheidszorg.

In mijn werkzame jaren heb ik ervaring opgedaan met verschillende problematieken, waaronder persoonlijkheidsproblematiek, AD(H)D, traumagerelateerde problematiek en angst-en stemmingsklachten. Ik ben geschoold in cliëntgerichte psychotherapie, EMDR en ACT (acceptance and commitment therapy) .