De praktijk

De therapeut

Mijn naam is Amy Hoogendoorn. Als psychotherapeut help ik mensen met uiteenlopende problematieken om zichzelf beter te leren kennen en te begrijpen. Dit door samen met de persoon gevoelens en gedachten te onderzoeken, deze toe te leren laten en te leren hanteren.

Op deze manier ontstaat er ruimte om hardnekkige en vaak lang bestaande patronen te doorbreken en te ontdekken wat men kan en wil. Als therapeut ondersteun en begeleid ik dit proces, maar als cliënt ga je zelf actief aan de slag en ontdekt je wat er mogelijk is. Door zelf actief een bijdrage te mogen leveren aan je gezondheid en herstel, kan je de regie weer in handen nemen.

Opleiding en werkervaring

In 2004 heb ik mijn opleiding Klinische psychologie aan de Radboud Universiteit afgerond en heb ik ruim 12 jaar in de forensische psychiatrie gewerkt. Na het afronden van de opleiding tot GZ-psycholoog en psychotherapeut heb ik een aantal jaar in de ambulante verslavingszorg gewerkt. De afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest binnen een kleinere ggz-instelling met een grote diversiteit aan klachten. Daar heb ik met name gemerkt dat de kleinschaligheid voor mij bijdraagt aan een prettige werksfeer en het kunnen werken vanuit het hart met een gedeelde visie op geestelijke gezondheidszorg.

Als therapeut geloof ik in de wisselwerking tussen lichaam en geest en het belang van een gezonde leefstijl op het psychisch welzijn. Binnen de behandeling zal ik dan ook altijd kijken naar omgeving, ontspanning en beweging. Door de verbinding te maken met lichamelijke en geestelijke gezondheid zal de behandeling winnen aan effectiviteit en kan er gewerkt worden aan blijvende verandering. 

In mijn werkzame jaren heb ik ervaring opgedaan met verschillende problematieken, waaronder persoonlijkheidsproblematiek, AD(H)D, traumagerelateerde problematiek en angst-en stemmingsklachten. Ik ben geschoold in cliëntgerichte psychotherapie, EMDR, ACT en schematherapie.